Restauracja Poznań - Brovaria

Brovaria to miejsce niezwykłe, kuszące niepowtarzalnymi doznaniami kulinarnymi, które pozwalają oderwać się od codzienności. Wykwintne potrawy przyrządzane przez naszych kucharzy urzekają nie tylko smakiem i aromatem, ale również niezrównaną elegancją podania. Bogactwo przestrzeni i różnorodność aranżacji wnętrz niepozornej na pierwszy rzut oka kamienicy pozwala Gościom na odkrywanie naszych specjalności w oprawie uświetniającej zarówno rodzinny obiad, romantyczną kolację, jak i biznesowy lunch.
Sale restauracyjne i drink bar, zajmujące kilka poziomów kamienicy, urządzono w różnych stylach, tak by pasowały do każdej pory dnia i dowolnego charakteru spotkania towarzyskiego.
Sala Piwna to największa z sal, do której dostać się można zabytkowymi, pieczołowicie odrestaurowanymi schodami. Wyeksponowano w niej część urządzeń należących do browaru, m.in. kadzie i zbiorniki buforowe. Szyba w podłodze pozwala również zobaczyć imponujące zbiorniki znajdujące się w piwnicy.
Klasycznie elegancka Sala Lunchowa zachwyca niepowtarzalnymi widokami Rynku Starego Miasta.
Trzy kameralne Sale Piwniczne zaskakują klimatyczną atmosferą. Jeden z dłuższych koktajl barów w Poznaniu jest królestwem naszych barmanów, z mistrzostwem przyrządzających znakomite drinki.
Czynny w sezonie letnim ogródek, cieszący się wielką popularnością wśród miłośników świeżo warzonego piwa, kusi romantyczną, staromiejską atmosferą. Każde z tych miejsc żyje własnym życiem, swoim światłem, nastrojową muzyką, w sobie tylko właściwym tempie. Idealnie dopasowanym do każdego nastroju naszych Gości.

W Restauracji Brovaria znajdziecie Państwo również komfortowe miejsce do pracy, przy niezakłócających skupienia dźwiękach łagodnej muzyki i filiżance kawy, z aktywnym w każdej sali bezprzewodowym dostępem do Internetu.


Kuchnia brovarii

Wykwintne potrawy, z których słynie Brovaria, przyrządzane są według sprawdzonych receptur, wzbogaconych szczyptą fantazji naszych znakomitych kucharzy.W ich autorskich kompozycjach, inspirowanych najnowszymi kulinarnymi trendami, odnaleźć można wpływy kuchni francuskiej, włoskiej, niemieckiej i polskiej. Specjalnością szefa kuchni są m.in. dania przygotowywane na bazie doskonałego, świeżo warzonego piwa z naszego browaru, od golonki duszonej w piwie Brovaria po deser lodowy z sosem piwnym. Te wyjątkowe dania urzekają nie tylko wyśmienitym smakiem i aromatem, ale również harmonizującą z nimi kompozycją wizualną. Zapraszamy na prawdziwie zmysłową ucztę.

Copyright © 2010 brovaria - hotel w poznaniu