Brovaria® Pils

Brovaria Pils jest piwem typu Pilsener, dolnej fermentacji, produkowanym wyłącznie ze słodu pilzneńskiego. Jego charakterystyczną barwę starego złota przełamują delikatne słomkowe przebłyski. Tradycyjny przyciemniany smak pochodzi od klasycznej dekokcyjnej metody zacierania, a intensywna kwiatowo-ziołowa goryczka to zasługa szlachetnych olejków chmielowych. Brovaria Pils jest wysoko ceniona przez wielbicieli piwa klasycznego, solidnie chmielonego, o niebagatelnym aromacie.

Ekstrakt brzeczki 12,5 ° Blg.

Brovaria® Miodowe

Brovaria Miodowe to piwo typu Märzen, dolnej fermentacji. Produkowane jest ze specjalnej mieszanki słodów: pilzneńskiego, monachijskiego i karmelowego. Średnio chmielone, z dodanym w procesie warzenia najwyższej jakości wielokwiatowym miodem nektarowym, Brovaria Miodowe jest piwem łagodnym, słodowo-karmelowym, o wyrównanej i nienatarczywej goryczce.

Ekstrakt brzeczki 12,5 ° Blg.

Brovaria® Pszeniczne

Brovaria Pszeniczne jest piwem typu Hefe Weizen, górnej fermentacji, w odróżnieniu od klasycznych piw Brovarii (Pils, Miodowe) będących piwami dolnej fermentacji. Jest to piwo o intensywnej łamanej słomkowej barwie, produkowane z dwóch rodzajów słodu: jęczmiennego oraz specjalnego słodu pszennego. Brovaria Pszeniczne ma delikatny smak z nutami bananów i goździków, o wyczuwalnej w drugim posmaku delikatnej nucie owoców cytrusowych. Jest piwem dość mocno gazowanym, perlistym, nisko chmielonym. Świetnie gasi pragnienie. Idealnie sprawdza się jako aperitif, szczególnie w okresie wiosenno-letnim.

Ekstrakt brzeczki 12 ° Blg.

Copyright © 2010 brovaria - hotel w poznaniu